dimarts, 22 de març del 2011

GLOGSTER

Aquest glog és de la pel·lícula nunca me abandones. Per fer-ho hem d'entrar a la pàgina de glogster, hem de càrregar els videos, fotos i decoracions per separat. La pel·lícula tracta sobre tres nens que estan en un internat, ells no saben perquè estan allí però ho descubriran. Els temes que predominen són amor, taïció i amistat. Glogster es una pàgina web que et permet fer una mena de mural però afegint-hi imatges, videos, decoracions.. etc. Les imatges i els videos es carreguen per separat.

dilluns, 7 de febrer del 2011

SEGURETAT A INTERNET


SEGURETAT A INTERNET


  1. CÒPIES DE SEGURETAT. QUÈ SÓN?
     Còpia d’un fitxer o un conjunt de fitxers, generalment
     actualitzada periòdicament, que permet restaurar
les dades originals en cas de pèrdua.
Ens recomana que fem una còpia de seguretat de els postres arxius i documents per si l’ ordinador pateix alguna incidència. Aixì els podrem recuperar.

2. ROBATORIS, PERQUÈ?
Hem d’ anar en compte amb els ordinadors portàtils perquè ens els poden robar. No els hem de deixar visibles i hem de tenir cura de on els deixem.

3. USUARIS I CONTRASENYES. QUÈ ÉS?
Usuari: Conjunt de caràcters alfanumèrics que identifica un usuari i que generalment, juntament amb la contrasenya, permet connectar-se a un sistema informàtic o a un servei en línia.
     Contrasenya: Codi secret personal emprat per accedir
com a usuari a un sistema, xarxa o pàgina web.
No hem de posar contrasenyes fàcils com el noster nom la nostar data de neixemen, per una millor seguretat podem combinar numeros i lletres, diferents entre elles, no les hem de compartir amb ningú i s’ha de tancar la sessió cada cop que marxem.

4. VIRUS. QUÈ ÉS?
Programa que s’introdueix en un sistema informàtic, en perjudica el funcionament i pot reproduir-se i transmetre’s independentment de la voluntat de l’usuari.
Hem de tenir sempre l’antivirus actualitzat i no hem d’obrir arxius sospitosos.

5.  BATERIA. QUÈ ÉS?
Aparell que acumula càrrega elèctrica i que permet així subministrar electricitat a un aparell sense necessitat que estigui endollat a la xarxa elèctrica.
Es aconsellable que es carreguin el màxim de temps possible i s’ha de     carregar fins al 100%

6. FUNDA. PERQUÈ?
Cal protegir l’ordinador portàtil amb la seva funda per tal de protegir-lo de possibles cops durant els seus desplaçaments.
S’han de guardar els ordinadors portàtils dins les fundes quan l’acavem d’utilitzar.

7. ACTITUS I VALORS DEL MÓN DE LA VIDA DIGITAL.
Dret d’autor: Drets morals i d’explotació que té l’autor d’una obra literària, artística o científica.
Copyright: El copyright reflecteix la possessió del dret d’explotació i, per tant, només el pot fer constar el titular o cessionari d’aquest dret.
Hem de vigilar amb el que copiem i baixem d’internet

8. DESCARREGUES. QUÈ ÉS?
Descàrrega: Transferència de fitxers des d’ un servidor, o a través d’ell, al nostre ordinador.
P2P o Peer to Peer: xarxa d’ordinadors on els usuaris intercanvien fitxers ubicats en una carpeta concreta.
S’han de descarregar fitxers des de llocs de confinaça, perquè hi ha xarxes com les P2P que poden accedir al nostre ordenador sense saber-ho.

9. CIBERASSETJAMENT. QUÈ ÉS?
El ciberassetjament és l’ús d’Internet, el telèfon mòbil o els videojocs per humiliar, agredir, maltractar, difamar, insultar, amenaçar o desprestigiar companys o persones conegudes d’una edat semblant.
Solen apareixer en xats, fòrums, sms..
Com es pot reconèixer?
Fotos. Utilitzen les fotos que algunes persones tenen penjades a Internet, ja sigui al seu espai personal o al fotobloc, o fins i tot les que els prenen els troians o virus. Després manipulen i exposen aquestes fotos a Internet per avergonyir i humiliar les seves «víctimes».
Suplantació de la personalitat. Amb les dades d’una altra persona editen perfils o pàgines web amb comentaris ficticis sobre les seves experiències sexuals, manies o qualsevol altre comportamen per fer-ne burla.
Amenaces. Se serveixen d’SMS, missatges de correu electrònic o vídeos per amenaçar i insultar la seva víctima.
Atac a la intimitat. S’introdueixen dins del correu electrònic per manipular-lo, llegir els missatges i registrar la persona que n’és propietària en pàgines on pot
ser víctima de correus brossa o de virus informàtics. S’han de guardar totes    les proves i demanar ajuda a professionals d’ informàtica.

10. CIBERASETJAMENT A MENORS. QUÈ ÉS?
És un terme anglès que s’utilitza per descriure pràctiques en línia de certs adults              per guanyar-se la confianza d’un o d’una menor fingint empatia, tendresa, falsa simpatia, etc, amb unes finalitats fraudulentes i soviet il·legals. Aquest fet està relacionat amb la pornografia. S’ha de ser molt prudente amb les fotografies que penjes a la zarza, no aceptar xantatjes, desactivar la web cam quan no la facis servir..

11. MISSATGE HAM (TROLLING) QUÈ ÉS? 
El trolling és un terme anglès que defineix el comportament d’aquelles persones    que escriuen missatges provocadors a la xarxa. de manera intencionada i amb la finalitat de trobar polèmica. Si t’envien información desagradable has de esbirra la persona de la llista.

12. GRIEFING. QUÈ ÉS?
El griefing és un terme anglès vinculat als jocs en xarxa, que serveix per definir el comportament d’aquells que perjudiquen de manera intencionada i sistemàtica un jugador en particular.

13. NAVEGACIÓ I CORREU ELECTRÒNIC
Navegador: Programa informàtic que permet moure’s pels diversos serveis, recursos o conjunts d’informació d’Internet, per un sistema o per una aplicació.
Finestres emergents o Pop ups: Finestra que apareix automàticament a la pantalla.
Galetes o cookies: Fitxers amb informació sobre els hàbits, les preferències i les pautes de navegació  dun internauta que visita una pàgina web, que elservidor envia al disc dur de l’ordinador de l’internauta mitjançant un navegador.
Tallafoc o firewall: Aquesta mena de programa és el «porter» del teu ordinador: ningú no hi passarà sense el seu permís
Correu electrònic o mail: Aplicació per mitjà de la qual es poden enviar i rebre missatges personalitzats.

14. MISSATEGERIA INSTANTÀNIA  I XATS. QUÈ ÉS?
Xat: Comunicació escrita que es duu a terme simultàniament i en temps real entre diverses persones per mitjà d’Internet.
Missatgeria instantània: Comunicació escrita en temps real on l’usuari ha d’haver instal·lat previamente un programa, el missatger, i només es pot comunicar amb la seva llista de contactes.

15. XARXES SOCIALS. QUÈ SÓN?
Xarxa social: Conjunt de persones vinculades a un mateix grup d’Internet. Et permeten conèixer gent i tenir amics arreu del món.
No acceptis amistats de desconeguts, vigiliar amb el que publiques, no s’ha de quedar amb les persones que no coneguis perls xats o xarxes socials, s’han d’inventar contrasenyes difícils..